Mezitli depreme hazırlıklı

Mezitli depreme hazırlıklı

11 views
0
PAYLAŞ

Son doğumu yeniden getirmek gelen depremle ilgili hamilerin hazır olması amaç tüm etkileri alan Mersin’in merkezi Mezitli ilçe Belediyesi, deprem konteyneri ve deprem toplama alanları hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Muhtemel bir deprem anında hazır olmak için yapılan denetimler kapsamında tanımlanmış 31 farklı alana daha fazla bilinen hale gelmesi için pilot çalışması yapıyor.

Ekipler, ilçede 31 deprem toplama alanı belirlerken, alan deprem anında toplamayı kolaylaştırabilmek ve bölmelerin önlenebilmesi için yerleştirilmiş farklı özel işaret ve levhaların kullandığı tarafından bilinenini sorguluyor. Farklı yerlere giderek toplama alanları, konteynerler ve depremin anında yapılması gerekenler konusunda bilgilendirmeler yapıyor.

Halk depreme her bir hazır varlığını vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, depreme gerekli hazırlıkların yapılmasının Türkiye’nin en büyük problemlerinden birinin vicdanına dikkat çekti. Tarhan, “Deprem, sadece yürütmenin değil, tüm dünyanın bir gerçeği. Dolaysıyla yerel idareciler olarak buna hazırlıklı olmak da bizim görevimiz. Çalışma çevresi ilk yardım ve deprem seminerleri verildi.

Hazırlığı konusunda yeni bir hamle başlattıklarını bildirdi Tarhan, “Deprem hazırlıklarımızı 31 deprem toplanma alanı belirleyerek bir ileri Deprem aşamasına taşındık. Alanı hazır hale getirdiğimiz gibi ve uyarı levhaları ile de deprem anında yaşanacak patlamaların önünü kesmeyi amaçladık. Kentin farklı noktalarında deprem toplama alanlarını yönünü gösteren tabelalarını yerleştireceğiz ve çeşitli sürelerde etkinlik ve çalıştırmayla halkımızın kendine ait en yakın noktayı öğrenmesini sağlayacağız. Belediye olarak her vatandaşımızın depreme hazırlıklı olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK