Mezitli’de 4. Örtü Altı Üzüm Festivali yoğun ilgi gördü

Mezitli’de 4. Örtü Altı Üzüm Festivali yoğun ilgi gördü

6 views
0
PAYLAŞ

Mersin Mezitli Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü yapılan ‘Örtü Altı Üzüm Festivali’ büyük ilgi gördü.

Mezitli’de 4. Örtü Altı Üzüm Festivali düzenlendi. Festival de ‘En Güzel Üzüm’ yarışması yapıldı, sonuca girenlere ödül verildi. Ödül töreninin ardından sahneye çıkan Ankaralı Turgut ve Burhan Ateş, seslendirdikleri ve şarkı türkülerle festivale katılanların doyasıya eğlenmesini sağladı.

Göreve geldiği ilk yaptığı işlerden birinin, örtü altı erkenci üzümleri tanıttığını söylüyor Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli’de görüldüğünde ki kent ile kırsal alan iç içe girmiş durumda. Kentin içinde tarımın yayılmasını gösteriyoruz. Tarım alanlarını imara açmıyoruz ve tarım alanlarımızı koruyucumuz. koruyucularki tarımı üretimi artırmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Festivale ilginin her geçen nesillere göre daha çok yayıldığını bildiren Eski Mezitli Mahalle Muhtarı Veysel Gılıçoğlu, “Festival ile Eski Mezitli’de üretilen üzümler taşınmış ve üreticinin ürünlerini değerlendirdiği gibi çok miktarda yeni üretici de aramıza katılmıştır. sadece Mezitli ilçemizde üzüm hasadı oluyor” diye konuştu.

Ortalama 350 dönümlük sera alanı yıllık yaklaşık 3 bin ton üretim süresi yaşıyor Gılıçoğlu, “Bizler de üzümlerimizi tanıtıyoruz ve mahallemizin festivalinde bir araya gelmesi için böylesi etkinlikleri düzenliyoruz. Başta Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunanum” kullandı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK