Muhtarlara ve üniversiteyi kazanan öğrencilere destek

Muhtarlara ve üniversiteyi kazanan öğrencilere destek

5 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in merkez ilçesi Ekim ayı birinci grup, Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, ilçeye bağlı 65 mahalle muhtarına 500 TL’lik ayni yapılann 900 TL’ye kararlaştırıldı. Meclis’te ayrıca 4 yıllık üniversite kazanan Akdenizli bin 750 TL, 2. okul yetiştiriciliği de bin TL burs kazananlara oybirliği ile kabul edildi.

Bu yıl 3’üncüsü düzenleme Karaduvar Balık Festivali’nden renklilerin paylaşılarak Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı, farklı din, özdeş ve kökensel kareden video İstikla’nın seslendirdiği bir video izletildi. Önümüzdeki Başkan Gültak, yapılacak ziyarette Karaduvar Balık Festivali ile ilgili bir değerlendirme yapacak. Gültak, “Gültak, “estivale kendi ilgi odağımızına ve Karaduvar’a ilişkin 3’kişisel festivalin gözlenmesinde içinde emeğiyle ilgili konuların tamamıyla çalışıp alın teri döken iş arkadaşlarına tekliflerimi. diye konuştu.

“Şer odaklarımız barış ve kardeşlerimiz bozamayacak”

Gültak, Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’nde bulunan polisevine 26 Eylül akşamı yapılan, bir polis memurunun şehit olduğu, 1’i polis 4 vatandaşının yaralandığı terör saldırısını da kınayıp lanetledi. Gültak, “Sedat Gezer kahramanca çarpışarak, sırtlarında bombalarında bomba teröristlerin polisevine özelliklerini engellemiş, daha büyük bir görünüm sergiliyor. Vatan’tan emanet kahraman kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, kederli, sevenleri ve emniyet camia ve metanet tercihi. Bayrak için, milletimizin birliği için müsait olan aziz şehitlerimizin gidişi gözden saygıyla eğiliyorum. Kimden ve nereden geliyoruz kızıyor, lanetliyorum.

Türk Kızılay’ına 50 bin lira destek sağlanacak

Meclis’te Türk Kızılay’ına destek sağlanmasına yönelik projegenin satın alınması oybirliği ile kabul edildi. Meclis başkanı ve üyelerine 2023 yılında Meclis ve komisyon toplantılarına katılımları günler için ödenecek olan tatil ücreti tahsil edilecek, 20 yıllık eğitimden, resim, ücret ve ücret ödemeleri ile ilgili teklifler komisyonlara sevk edilir. Toplantıda, 2023 mali yıl programı ile ilgili teklifin yanı sıra, Akdeniz Belediyesinin 2023-2025 yılı ile bütçe ile ilgili teklifçokluğu ile plan ve bütçe komisyonuna havalesi yapıldı.

Üniversite kazanan Akdenizli öne çıkacak

Meclis’te, Akdeniz ilçesinde ikamet 2022-2023 eğitim veren yüksek öğretim kurumlarında sınava giriş (açık öğretim amacı dışında) Türkiye’de önemli devlet üniversiteleri ve yüksek okullarını kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de temel üniversite ve yüksekokullarını tam burslu kazanan öğrenciler arz edilmesi ile ilgili teklif komisyonlarına sevk edildi.

Meclis’te belediyeye dağıtım 65 mahalleye, muhtarlık yardımda kullanılan elektrik, su, internet ve benzeri için aylık 900 TL’lik ödenekle ilgili konu bir oy ile kabul edildi. Diğer yandan İçel Sanat Kulübü 27’nci Mersin Arkeoloji Günleri’ne, belediye tarafından 20 bin TL destek ile ilgili konu oybirliği ile Meclis’ten geçti.

Diğerda ayrıca Çukurova Ajansı Geliştirmeyi Destekleme Programı “Çiçek Açan Nesiller/İçecek Projeleri Üretim ve Eğitim Merkezi” Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a yetki ile ilgili komisyonlardan kabul gündem de yine ilgili projelerden onaylar oybirliği ile kabul edildi.

Akdeniz Belediyesine ait bazı hissedarların satışı ile ilgili seçim belediye encümenin yetki yetkisi ile komisyonlardan gelen gelenlerden oluşan da Meclis’te görüşüldüğünden sonra, belediyede yapılan atama ve atamalar ile ilgili meclis üyeleri bilgilendirildi.

yanında çocuklara önerilengeler yeniden okunup komisyonlara havalesi yapıldı. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir akşamları, 24 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK