Müzisyen Onur Şener cinayetinde kırık cam detayı!

Müzisyen Onur Şener cinayetinde kırık cam detayı!

12 views
0
PAYLAŞ

Ankara’da özel parça tartışması nedeniyle çıkan kavgada öldürülen avukat Onur Şener cinayetinin ayrıntıları, parçalar bir araya getirilerek bardaklar sayesinde çözüldü. Olay yerinde bulunan çok sayıda cam kırığı uzman polislerce toplandı. Kırıklar, renk, kalınlık, desen ve kullanılan malzeme gibi fiziki özelliklerin yanı sıra yüzeydeki kesitlerine göre tasnif edildi. Yapılan çalışma sonunda kırık kam parçaları birleştirildi ve saldırının detayları tespit edildi.

2 Ekim’de cinayet ihbarından sonra çalışma başlatan ekipler, kavganın çıktığı Çayyolu Mutlukent Mahallesi’ndeki eğlence merkezinin güvenlik kameralarının kayıt yapmadığını fark etti. Sanıklardan İlker K’nin elindeki bardağı, Şener’in yüzüne vurduktan sonra rastgele savurmaya devam ettiği tanık ve diğer sanıkların beyanlarına yanarken polis, cinayetin karanlık noktalarını aydınlatmak için yeni deliller aradı.

Cinayetin yerleşim alanı, diğer iş yerlerinin de güvenlik kameralarının kadraja girdiğini gizli ekipler, olay yerinde çok sayıda cam kırığı buldu. Uzman polislerce toplanan kırıklar, renk, kalınlık, desen ve kullanılan malzeme gibi fiziki özelliklerinin yanı sıra yüzeydeki kesitlerine göre tasnif edildi.

Ankara Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı uzmanlarınca yapılan çalışma sonunda kırık cam parçalarından kaynaklanan iki bardak, delil olarak dava sonucuna girdi. Olayda kullanılan üçüncü bardak ise çok küçük hakimiyet için bütün haline getirilemedi.

BİRLEŞTİRİLEN BARDAĞIN KİMİN ELİNDE OLDUĞU BELİRLENDİ
Bir araya getirilen tartışmalar, kavga sırasında taraflar ayırdığını iddia eden sanıklar Ali G. ve Semih S. tarafından kullanılan bardaklara ait olduğu belirlendi. Bir canlı parçalardan ortaya çıkan iki bardakta sanıklar Ali G. ve Semih S’nin parmak yerleşimi ile maktul Şener’in DNA’sında bulundu. Beyanında Şener’in baş ve boyun bölgelerini vurduğunu kabul eden sanıklardan İlker K’nin kullandığı bardak ise darbenin yöneticileri küçük parçalara bölündüğü için aynı işleme tabi tutulmasıydı.

Bu tespitin ardından Savcı Şahin Kaplan’ın verdiği iddianamede, İlker K. ile Onur Şener arasındaki kavgaya müdahil olmayacağını iddia eden sanıklar Ali G, Semih S, Gözde G. ve Jale E’nin müşterek hareketlerine dikkat çekildi.

YAŞANANLAR İDDİANAMEDE DETAYLARIYLA YER ALDI
Şener’in otopsi raporuna göre baş ve boyunları farklı yerlerde çok sayıda kesik olduğu belirtilen iddianamede, şu değerlendirmeye yer veriliyor:

*Şener’in boyutların sol kenarları 5 santimetre ölçüsü derin kesi olduğu, İlker’in ikrarıyla bu yaralanmaya içlerinde neden olduğu, Onur’un sağ kıyısındaki hasarların dalanmış parça örneklerinden bardaklardan kaynaklandığı, (bir araya getirilen) bardakların bulunduğu Semih ve Ali’ye ait kan olduğu, bu görünüşte Onur’un sağ tarafındaki yaralanmanın ise Ali ile Semih’ten kaynaklandığı, yine şüpheliler Semih ve Ali’nin cam ile ellerinin kesildiği yerler birlikte düşünüldüğünde bunun maktulü yaralamaları sırasında ortaya çıktığı ortaya çıkıyor.

*Şüphelilerin her birinin idamında üstlendiği rol ve katkıyla Onur Şener’in direncini kırdıkları anlaşılmıştır.

İddianamede, acıma hissini duymadan bardak kırığıyla eylem gerçekleştirdikleri belirtilen tutuklu sanıklar İlker K, Ali G, Semih S ile tutuksuz sanıklar Jale E. ve Gözde G’nin, “canavarca hisle kasten cezalandırılması” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmaları” yapıldı.

Sanıklar, 25 Ocak 2023’te Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK