Nergis Şenliği dolu dolu geçti

Nergis Şenliği dolu dolu geçti

6 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesiince bu yıl ilki düzenlenen ‘Nergis Şenliği’ dolu dolu geçti.

Birbirinden güzel etkinliklerin yapıldığı şenlik etkinlikleri canlandırılırken, muhtarlardan ve hayranlardan da tam not almadı. Ortalığı nergis kokularının sardığı şenlikte, işletmecilerin nergis ve maksimum satışını yaparken, şenliğe gelenlerin arasından güzel etkinliklerle keyifli vakit geçirdik. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca ‘Nergis Şenliği’ne katılana nergis soğanı hediye edildi. Şenliğe katılmayı sağlayan Mersinliler, doya doya eğlenme fırsatı bulurken, verilen konserle de şenliğin tadını çıkardı. Üreticilerin stantlarının yer aldığı şenlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi de stantları ile yer aldı. Özellikle Büyükşehir Belediyesinin çocukları için büyüttüğü stant, yetiştiriciler ve miniklerden yoğun ilgi görürken, çocukların karne evi olarak da boyama kitapları dağıtıldı.

“Bu gibi festivallerin taşra mahallelerde yapılması çok güzel oldu”

Tarsus ilçesine bağlı Pirömerli, Kaklıktaşı, Belen, Dorak, Böğrüeğri, Boztepe ve Tepetaşpınar mahallelerinin talebi üzerine yapılan ‘Nergis Şenliği’nde değerlendirme yapan Boztepe Mahalle Muhtarı Kenan Toros, “Çok güzel oldu. Kullanan Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Beye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu gibi festivallerin taşra mahallelerinde yapılması çok güzel oldu. Böyle bir festival de gerekiyordu. Büyük bir ilgi, büyük bir kalabalık var” dedi.

“Nergisi dünyaya tanıtacağız”

Dorak Mahalle Muhtarı Mustafa Borluoğlu da yaptığı değerlendirmede, “Bizim burada nergis üretiminin çoğaldığı için tanıtım amaçlı Büyükşehir Belediye Başkanımızdan rica ettik. O da bizi kırmadı, bu şenliği koydu. Nergisi dünyaya tanıtacağız. Gelir kaynağımız olacak. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Nergis Şenliğimizde nergis satılıyor, nergis reçeli, nergis kolonyası, nergis parfümü, her şey tanıtılıyor. İlgi büyük, memnunuz” ifadelerine yer verdi.

“Görülmedik bir şey”

Tepetaşpınar Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Demir ise şenlikle ilgili, “Başkanımızın her şeyinden memnunuz. Şenlik ilk defa yapılıyor, görülmedik bir şey. Yoğunluk çok güzel, memnunuz” derken, Böğrüeğri Mahalle Muhtarı Ramazan Ateş de “Bu şenliğin evinden dolayı Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Nergis Şenliği’nin yanı sıra gruplarını da var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Mis kokulu bir şenlik bizim”

Üniversite sınavına giren gençlerden Firdevs Buruk, “Çok beğendim, özellikle buranın kokusu, bahçeler, stantlar çok güzel. Reçellerin tadı muhteşemdi. Ben ilk defa gül dışından çiçek reçeli yapıldığına şahit oldum. Nergis çiçeğiyle ilk defa tanıştım, ama çok güzel. Bin kere daha olsa gelirdim” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK