Nükleer buzkıran Yakutia, Petersburg’da suya indirildi

Nükleer buzkıran Yakutia, Petersburg’da suya indirildi

10 views
0
PAYLAŞ

Ş tarafından inşa edilen üçüncü seri nükleer enerji ile çalışan buzkıran Yakutia’nın denize indirilmesi şu şekilde St. Petersburg’da bir tören düzenlendi.

Sözleşme yapımı, üçüncü seri nükleer nükleer buzkıran Yakutia’nın Aralık 2024’te teslim edilmesi planlanıyor. Halihazırda 2020’de devralınan lider evrensel nükleer buzkıran Arktika ve 2022’de devralınan ilk seri uluslararası buzkıran Sibir, Kuzey Denizi Rotası (NSR) sularında faaliyet gösteriyor. Buzkıranlar, operasyonlar sırasında kendilerinin sahip olduğu tüm teknik özellikleri başarıyla teyit etti. Entegre buhar üretim ünitesi düzeneğine sahip RITM-200 reaktör tesisi mıknatıs. 2021-2022 yıllarında nükleer buzkıranlar sığ sularda operasyonlarla çok yayılmacılıklarını teyit ederek açık denizlerde ve kutup nehirlerinin ağızlarında çalışmaya hazır gösterdi.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom, yıl sonuna kadar 22220 projesinin beşinci ve nükleer enerjiyle çalışan buzkıranlarının inşası için bir sözleşme imzalayacak.

Üçüncü ve dördüncü seri nükleer buzkıranlar Yakutia ve Chukotka’nın inşaatı gemi inşa şirketinde devam ediyor. Sözleşme uyarısında dördüncü seri nükleer buzkıran Chukotka’nın nihai teslimat tarihi Aralık 2026 olacak. 22220 projesinin buzkıranları, Kuzey Denizi Rotası’nın doğu kesiminde yıl boyunca diğer gemilere ev sahipliği yapmak de dahil olmak üzere, Kuzey Denizi Rotası’nın yükün ortaya çıkarılmasına ulaşacak.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK