Özel hastanede bademcik ameliyatı oldu, hayatını kaybetti

Özel hastanede bademcik ameliyatı oldu, hayatını kaybetti

7 views
0
PAYLAŞ

Mersin’de özel bir bademcik ve geniz eti ameliyatı olan kişi, 17 gün sonra hayatını kaybetti. Bu süreçte 5 kez ameliyat olduğu ve en son ambulansla kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden özel hastanenin doktoru tarafından özel araçla ameliyata sokulduğu ileri götürüldüğü kişi, kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Gözü yaşlı aile, ameliyatta beklentileri olmadığını iddia ederek şikayetçi talimat, İl Sağlık Müdürlüğü ilgili soruşturma soruşturması başlatıldı.

İddiaya göre, Almanya’da yaşayan 2 çocuk babası Muammer Aydoğdu, 2022 yılı Aralık ayında Mersin’de yaşayan yerleşimlerin yanına geldi. Burada nefes çekmek için 24 Aralık tarihinde özel bir hastanede bulunan kulak burun boğaz doktoru CB ile görüşen Aydoğdu’ya, yapılan muayene sonrasında geniz eti ve bademcik ameliyatı yapılmasına karar verildi. 26 Aralık’ta ameliyatları sırasında Aydoğdu, 3 gün hastanede yattıktan sonra taburcu edildi. Sonraki kanamaları olan Aydoğdu, ameliyat olduğu doktora başvurarak 4 gün daha hastanede yattı. En son 12 Ocak 2023 tarihinde evdeyken yoğun bir kanaması olan kişi, ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Durumu öğrenen doktor, özel aracıyla görevliler giderek hastasını müdahalenin kendi hastanelerinde yapılması için ikna etti ve özel aracıyla elinde bulunduruyor. Doktor, burada Aydoğdu’yu hemen ameliyata aldı. Ancak Aydoğdu, gittiği hastanede hayatını kaybetti. Doktorun ameliyatta ihmali iddia eden aile ise şikayetçi oldu.

“Arkamızdan sivil aracıyla geldi”

Yaşananlarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarında bulunan abla Songül Yıldırım, kardeşinin sahip olduğu geniz eti şikayetiyle karşı karşıya kaldığını söyledi. Burada hastaların geni etinin yanında bademcik ameliyatının da yapılmasını kendisinin söylediğini söyleyen Yıldırım, “Kardeşimle karar verdik ve 26 Aralık’ta ameliyata alındı. Ameliyattan sonra ‘iyi, her şey normal gitti’ dediler. Bir süre sonra ameliyatlar oldu ve hamile lazerle yakılarak durduruldu. Taburcu gördükten sonra 5. kanamada artık ambulans çağırdık.Tabii ki bu süreçte doktoryla görüşmüştük.Ambulans daha evdeyken üniversiteye değil de kendi hastanelerine getirmelerini söylüyordu. Arkamızdan kendi sivil aracıyla geldi.Orada kardeşime baktı ve ‘kanama durmuş’ diyerek kendi elindeki cihazları götürmeyi istedi.

“Hastaneye kardeş kardeşi kendindeydi, şuuru yerindeydi”

Kardeşinin doktorla yaşadıklarını ölüme giden Yıldırım, “Bilinci yerindeydi, konuşuyordu. Zaten üniversite hastanesinde ayağa kalktı. Koruyucu neden götürüyor?Burada büyük bir ihmali var.Ameliyatta ihmali olduğunu düşünüyoruz.Hadi ameliyatta yanlış bir şey yaptı, kardeşimi üniversite hastanesinden almasa yine kurtulacaktı.

Doktorla ilgili hukuki süreci başlattıklarını vurgulayan Yıldırım, “Bizim canımız yandı, başka kimsenin canının yanmasını istemiyoruz.

“Özellikle hastaneye götürülme sürecini büyük ihmali olduğunu düşünüyoruz”

Ailenin avukatı Burak Balcı ise hacizi şüphesiyle suç duyurusunda kaydettiklerini kaydederek, “Özellikle götürülme sürecini hastalara büyük bir ihmali olduğunu düşünüyoruz. İlk otopside boğazda gazlı bez kaldığına dahil edilecek söz konusu.Tam ölüm şekli ise ayrıntılı raporda belli olacak.Ailenin doktordan herhangi bir maddi veya manevi talebi yok.Sadece bu sorunun bir daha yaşanmamasını istiyor.Çünkü bu doktorla ilgili bir takım şikayetleri de mevcut.Bu problemlerin bir daha yaşanmaması için yasal süreci takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Doktor iddialara cevap verdi

Öte yandan, ihmali olduğu ileri gitmek doktor CB ise, telefonda görüştüğü İHA muhabirine, otopsi raporundan sonra her şeyin çok daha net ortaya çıktığını belirterek, hastasını özel aracıyla üniversite hastanesinden genel olarak açıklamasını şöyle açıkladı:

“Ben hastamı sahiplenirim. Baktım orada 1 aylık bir kulak burun boğaz hekimi var. Orada bir şey olacak ne olursa doktor arayacak. Doktor kalkacak, üstünü giyecek, gelecek ve cihazda müdahale edecek. ne olursa olsun’ derdi.Ben bunu demiyorum, yani bir insan olduğu için demiyorum.”

Diğer yandan Mersin İl Sağlık Müdürlüğü şikayetlerin incelenmesi için Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğünden bir uzman hekimin görevlendirildiği, soruşturma ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı öğrenildi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK