Özyiğit: “Halk Kart ile 5 milyon 511 bin liralık destek sağladık”

Özyiğit: “Halk Kart ile 5 milyon 511 bin liralık destek sağladık”

6 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Halk Kart’ın mayıs ayı tutarlarının hesaplara yatırıldığını belirterek, “2020 yılında hayata geçirdiğimiz Yenişehir Halk Kart ile bugüne kadar 2 bin 977 dar gelirli ailemize işletme 5 milyon 511 bin 800 TL’lik nakdi destek sağladık” dedi.

Yenişehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısının Birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Atatürk Kültür Merkezinde yapılan toplantıda, gündem maddelerini görüşerek karara bağlandı. Toplantıda, Yenişehir Belediyesinin imzacıları arasında yer alan Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi (Covenant of Mayors) çevre, iklim değişikliğinin olumsuz sonucu için 2030 ve 2050 dönemine yönelik ‘Yenişehir sürdürülebilir enerji ve iklim değişikliğine uyum eylem planı’ oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Özyiğit, “2050 yılı için sıfır emisyon hedefine yürüme tesisini hazırlayan ve meclisinde onaylatan Türkiye’deki tek belediyeyiz” diye konuştu.

“İmar planlarımızda özel uygulamaları yaptık”

Sağlıklı bir çevre ve sürdürülebilir bir gelecek için Türkiye’de en özel uygulamaları yapan belediyeyi koruyan Özyiğit, “Gelecek nesillere yaşanabilir bir Yenişehir bırakmayla hareket ediyoruz. İmar planlarımızda özel uygulamalarımızı yaptık ve Türkiye’de bu uygulamalarının örneklerinin tamamını uygulayınan belki de ilk belediyeyiz. 6 temel ilkemizden biri olan ekoloji ilkemiz kapsamında uygulamalar örnek hayata geçiriyoruz. Yaptığımız özel uygulamalar ve teşviklerle birlikte imar planları onaylandığında bina cephelerinde havalandırma yayılımını artıracak ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmaları yapılacak. Karara uygun yapılar, mevcut yapılar için de zaman içinde kalacak. Bina dış cephe boyalarında beyaz ve boyalar kullanılır. Belediyemize ait sokaklarda gönüllü gruplarla birlikte ağaçlandırma işlemlerini yürüttüğümüz protokolü hayata geçireceğiz. Geri dönüşümde vatandaş desteğini üst seviyeye çıkarıyoruz. Ayrıştırma tesisimiz hazırlandı ve açılışa hazır hale geldi. Parklarda ve bisiklet yollarında elektrikli şarj istasyonları, su geçirmegen yürüme yolları inşasına devam edilecek. Elektrikli araçlarla filomuzu desteklemeye, artırmaya devam etmeye devam ediyoruz. Güneş enerjisi ile elektrik üreterek, enerji muhafazasını karşılamak üzere ihaleye çıkıyoruz ve belediyemizin tüketimini sağlayacak enerjiyi güneşten temin etmek” kullanımını kullandı.

“Yenişehir’in ‘dijital ikizi’ oluşturacak”

‘Dijital ikiz’ uygulaması üzerinde çalıştıklarını ve sağlıklı bir yaşam alanı için yapay zekayı kullandıklarını söyleyen Özyiğit, şöyle devam etti; “2050 yılı için sıfır emisyon hedefine yürüme durumunda İklim ve Enerji Eylem Planı’nı hazırlayan ve meclisinde onaylatan Türkiye’deki tek belediyeyiz. bütün uygulamaları yapay zeka destekli bu program nezaretinde gerçekleştireceğiz. uygulayacağız.”

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK