Polis baskınında evleri cephanelik gibi çıktı

Polis baskınında evleri cephanelik gibi çıktı

5 views
0
PAYLAŞ

Adana polisi, bir kişinin hem iş yerine hem de evine uzun namlulu silahlarla ateş gelip kaçan zanlıların evine yaptığı baskıda 3 uzun namlulu silah ve bir el bombası ele geçirilirken gözaltına alınan zanlılardan 2’si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, 22 Ocak günü saat 04.00 sıralarında Yüreğir ilçesi Doğankent Kışla Mahallesi’nde meydana geldi. Çalıntı otomobille Eyüp A.’nın evine gelen 3 şüpheli, kalaşnikof tüfekle ateş kaçak kaçtı. Şüpheliler, aynı gün saat 14.00 sıralarında bu kez Eyüp A.’nın iş yeri kalaşnikof tüfekle kurşun atıp bölgeden ayrıldı. Silahlı saldırılarda yaralanan olmazken, ev ve iş yerinde hasar meydana geldi. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Polis, saldırıların çoğaldığı bölge ve şüphelilerin kaçış güzergahındaki 300’e yakın güvenlik kamerasını inceledi. Yapılan şüphelerin, aynı mahalledeki bir portakal bahçesine gittikleri tespit edildi. Ekipler, termal kameralı dron ile birlikte çalıştıklarını tarayıp, şüphelilerin saklandığı evi amaçlıyorlar. Operasyon için harekete geçen ekipler, yapılan baskında Uğur Ç. (36), Kadir Ç. (22) ile Muhammet K.’yi (22) yakaladı. Evde yapılan aramada, olayda kullanılan değerlendirilen 2 kalaşnikof tüfek, M4 piyade taşıdığı, ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait çok dolu dolu fişek ile kar maskesi ve eldivenler ele geçirildi. Bahçede ise el bombası, çalıntı olduğu belirtilen otomobil ve motosikletlerde bulundu.

Şüpheliler emniyete götürülürken, ‘hırsızlık’, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘yağma’ suçlarından Uğur Ç.’nin 10, Kadir Ç.’nin 25, Muhammet K.’nin ise 12 emanetinin bulunduğu belirlendi. Emniyetteki işlemler tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh cezası hakimliğine çıkartılan zanlılardan 2’si tutuklanırken, Muhammet K. adli kontrol işlemiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK