Pozantı’da Gökbez Köy Yaşam Merkezi açıldı

Pozantı’da Gökbez Köy Yaşam Merkezi açıldı

5 views
0
PAYLAŞ

Süleyman Elban, mevcut durumdaki okulların köy yaşam merkezinene dönüştürülecek olacak gözümüzün üzerinde, “Devimizin ve insanımızın alın teri ve olan olan bu binalarımıza insanımıza hizmet verecek” dedi.

Vali Elban, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılması “Köy Yaşam Merkezi Projesi” faaliyete geçiş Pozantı Gökbez Köy Yaşam Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Proje sahasın köy okulu binaları okul anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, matematik, bilim, ve tasarım gibi farklı alanlardaki atölyelerle kamp gibi eğitsel ve doğa eğitimleri tamamlamalara dönüştürülerek eğitim ve köy eğitimi kapsamında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde kullanılan projede Pozantı ilçesinde Gökbez Ahmet Oğuz Akal İlkokulunun Köy Yaşam Merkezi olarak faaliyete geçmiştir.

Yaşam merkezinin açılışını gerçekleştiren Vali Elban’dan planlamadan konuşmada “Ülkemizden planlanandan küçük küçük küçük yerleşimden büyük bir tesisten küçük küçük büyüklere yoğun bir sezonda var. 1950-60’lardan itibaren bir şekilde küçük yerleşim yerlerinde ve bit şarjya başladı. Bunun sonunda geleceği olarak da kimi zaman devletimizin imkanlarıyla kimi zaman ise çiftçilerin okulları ile okul okulları öğrencisiz, sağlık ocakları hastasız kaldı ve kapanmaya başladı. İlk kapanan yerler tabi okulları olduğu için gelirda genç nüfus azalır. Dolayısıyla gerekli yeterli öğrenci bulma sorunları oluştu. Hal böyle olunca da tüm okuldaki okullarda birer birer bitmeye başladı, fabrikalarda metruklaşmaya başladı. İlçelerde kaymakamlıklardan bahsederlerdi muhtarlar sıkışıklık gelirler ve bu binalardanerler. Binaları tasarlanacak. Ancak bu bina inşaatı patlamaya günü bugündü. Milli Eğitim Bakanımızın ve Bakanlığımızın projesiyle bu okul binaları ve o mahallede yaşanacak insanlarımızın eğitimine sunulacak ve Yaşam Merkezi hazırlanacak. Yani okula gitmek için, kurs seçeneklerine uygun olacak şekilde tasarlanacak bir merkez düşüncesiyle bu yıl Adana’da olmak üzere illerimizde bu proje hayata geçirilmeye başlandı” dedi.

Bu projeyle köylere de bir canlılık söyleyebileceğini Vali Elban, şunları kaydetti:

“Devletimizin alın teri ve göz nuru olan bu binalarımız da boş yere gidecek, binalarımız kurtarılmış olacak ve insanımıza hizmet edecek. umarım bu projeyi diğer tüm çalışanlarımızı tercih ediyor.

Pozantı Kayam Vekili Fatih Karamah ile İl Mili Yaşar Koçak’ın da satış programı, açılış açılışının Eğitiminin ardından binada yapılacaklarla devam edecek.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK