Prof. Dr. Bozkırlı: “Kilo vermenin temelinde sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yatıyor”

Prof. Dr. Bozkırlı: “Kilo vermenin temelinde sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yatıyor”

5 views
0
PAYLAŞ

Emre Bozkırlı, “İnanılmaz olarak lanse edilen tedavi yöntemlerinden uzak durulmalıdır. Zararsız-bitkisel olduğu iddia edilen ancak içeriği bilinmeyen takviye ürünlerini hayati riske atmak uyarısında bulundu.

Acıbadem Adana Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Emre Bozkırlı, kısaca “vücutta sağlığı bozacak düzeyde anormal veya aşırı yağ dokusundan yola çıkarak” şeklinde tanımladığı geçişin, son yıllarda tüm dünyada ve gözetlenmeme ağırlığı giderek artan ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak yola çıktığını söyledi.

Bozkırlı, modern yaşam tarzı ile birlikte yenilen-içilenlerin işlenmiş, yüksek kalorili gıdalara kayması ve tüketime dayalı hareketsiz bir yaşam tarzına yönelmesinin bu durumun temel sorumlusu olduğunu ifade etti. Doğum baştaki cerrahi, kalp, kan yağlarında yükseklik gibi metabolik olmak üzere olmak üzere, kalp-damar hastalıkları, solunum sistemi organları, yaygın yağlanma, sırt-kalça ve diz parçaları ve hatta birçok kanser türü ile olan yakın ilişkinin gövdesini çizdi. Bütün bu olumsuz tablolarda kilo vermeyle çok şeyin düzelmesini sağlayabildiğini, bu nedenle toplumun en azından akıllıca oluşturma ve obeziteyle mücadelenin önemli olduğunu dile getirdi.

“Tedavinin temeli sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz”

Dr. Kilo verme engel sonuçlarını kısıtlama uygun doktor tavsiyelerinin alınmasından sonraki temel unsurlar sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz alışkanlığının yer aldığı vurgulanmıştır.

Yaşam tarzını koruma dışında obezite tedavisi doktor kontrolünden yararlanma yöntemleri mevcut, önerilere uyanan yüzleri güldürücü sonuçlara elde edildiğini belirttikleri Prof. Dr. da obeziteye yönelik cerrahi bakımlarda kilo vermede faydalı olabilir” dedi.

“Motivasyon kaybıyla yeniden kilo alınabilir”

Mevcut kilosundan memnun olmayan ve uzman kontrol kilo vermeye yönelik tedavilere başlangıç ​​noktasındaki başlangıçtaki motivasyonla kilo kaybı yoluyla büyük ölçüde başarı sağlandığına dikkat çeken Prof. Dr. yeniden kilo almaya başlayarak eski kilolarına dönmektedir. Bunun yanında tüm kilo vermeyle birlikte vücutlarını savunma hücrelerini olarak hücrelerini hissini arttıran hormonlar gösterileri gösterirken, tokluk hissine neden olan hormonları azaltmakta ve vücut hızını yavaşlatarak yeniden kilo almaya yatkın hale gelmektedir” diye konuştu.

“Verilen kiloyu korumak daha zor”

Kilo veren hastaları uzman kontrol uygun önerilerle büyük oranda başarılı sonuçlara alabildiğine işaret eden Prof. hareket alışkanlığının kaybı ile yeniden kilo alabilmektedir. Yani verilen kiloların korunması, temeldeki kilonun korunmasına göre çok daha zor görünüyor. Verdiği kiloları koruyan hastalarımızın ortak özelliklerine ilişkin; İsteğimiz yüksek, diyet ve egzersiz disiplinini kaybetmeyen, sağlıklı beslenme ve günlük hareket doğal yaşamları haline getirmiş kişilerin olduğunu görüyoruz” dedi.

Bu nedenle bunların olmamasının “ömür boyu devam ettirilmesi mümkün olmayan ağır diyetler ve aşırı egzersizlerden uzak durulması” olduğunu önemle vurgulayan Prof. Kilo problemi kısa sürede oluşmadığı, zaman içinde gezintiler için kısa vadeli olarak kesinlikle lanse edilen tedavi yöntemlerinden uzak durulmalıdır. Zararsız-bitkisel olduğu iddia edilen ancak içeriği ortaya çıkan-doktor olmayan kişilerce sevilen destekleyici kullanımı gibi uygun olmayan kalıntılar hayati risk oluşturabilecek düzeyde sağlık problemlerine yol açabilmeleri nedeniyle dikkate alınmamalıdır.”

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK