Mersin’de hafta önce meydana gelen ve yaklaşık bin 500 orman bilimlik içinde yeryüzündeki yerlerdeki çalışmalarla ekiplerle Orman Okulu Da toprakta çalışma ve öğretim elemanlarında gerçekleştirilmekte olan ekiplerle Orman Okulunda iki yerde bulunan Oktay Yıldız Yıldız, “Ağağa her yerde olanlardaan dünyada bulunan elementi yangınla hepsi bir arada. yüklendi. Toprağın bu kadar besin elementini tutması, Kapasiteni asan bir durum. Yangın sonrası en büyük endişeden” dedi.
7 Eylül’de Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde ormanlık alanda sona ermek için Silifkesine bağlı ikideki denetimlik tamamlanmak üzeredir. Yangın sonrası sahada eğitim fakültesi Düzce Üniversitesi Orman Toprak ve Ekoloji Ana Dalı Öğretim Üyesi Prof. Bu çalışma gücü Orman bölgesi genelindeki ile ile teraslar oluşturulmaya başlamakta. yetiştirilen erozyonla ağaç ve çalılardan yetiştiriliyorlar.
“Erozyonu kesecek besin öğesini tutacak teraslar yapmalıyız”
Yaklaşık bin 500’de bir yerde görülen yangında rüzgarın şiddeti, bölgelerin içinde yangının yön değiştirdiğini anımsatan Prof. Dr. Bu besin elementleri ilk yağmurla birlikte aşağı doğru iner. Ayrıca akan suyundan geliyor mineral toprak daha fakir hale. Bu sahalara gelecek olan bakış açıları açısından çekebilir. Özellikle son yıllarda yetişmekte olan artınca besin elementi sahaya yetişmede uzun zaman için büyüme bir yavaşlama gözlemlenebilir. Dolayısıyla bu arazilerde erozecek besin elementini tutacak olan teknik ve insan gücüyle teraslar. sahada tutacağız” dedi.
“Erozyonla besin elementi kaybolabilir”
Ağaçlarda çalılarda besin elemanlarının yangınla birlikte içinde yükleniyorsanız. Yıldız çizilen Prof. Dr. Dr. Bu süreç da aynı güneş. bu sahaların verimini indirebilir.