Rosatom, Çin’in CFR-600 hızlı reaktörü için nükleer yakıt tedarikine başladı

Rosatom, Çin’in CFR-600 hızlı reaktörü için nükleer yakıt tedarikine başladı

6 views
0
PAYLAŞ

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Makine TVEL’den daha hızlı bağlı Elemash Tesisi, CFR-600’e yakın nükleer santral için ilk parti kazası Çin’e gönderildi. Yıla kadar yeniden inşa edilmenin yüklemesi ve ilk yakıt ikmali için iki yakıt sevkiyatının yapılması planlanıyor.

İlk C nükleer güç Santrali (NGS) nükleer güç santrali (NGS) nükleer güç santrali olacak. Rusya’nın Urallar projesi Beloyarsk NGS’de başlıklı sodyum soğutmalı BN-600 ve BN-800 reaktörleri faaliyette olan iki reaktör olma özelliğini taşımak.

TVEL Yakıt Şirketi ve Uluslararası İşlerden Sorumlu Kıdemli Başkan yardımcı Oleg Gri devam edenevden sorumlu olan CFR-600 için yakıt üretimi projesi, nihai ve kapsamlılığı kesin bir proje. Rosatom’un nakliye bölümünü, reaktörün ilk yüklemesi için ilk parti yakıtlarını demetlerini hayata geçirerek. Son derece planlı bir şekilde planlamak, kullanıma hazır ve dolum yapmak için bir kez tüketimden daha fazla kanıtlanmıştır. Çinliler ile iş birliğimizin daha ayrıntılı incelemelerinde kesinlikle bir potansiyel görmek” dedi.

Elemash çıktıki uranyum CFR-600 kullanım tesisi 2021 yılında faaliyete geçti. İşletme, hızlı reaktör üretim atölyesinin temel bir modernizasyonunu sağlamanın yanı sıra bazı benzerlik örneklerini örnekleme ve sahaya kurdukları. 2021’in düzenlemesi CFR-600 için kontrol ve sistem sistemlerini planladıkları, simülasyon reaktörü büyütülmek için test etmek için müşteriye gönderildi. CFR-600 geleceği için, Rusya hükümeti ile Çin Halk Cumhuriyeti hükümeti Çin’de hızlı reaktörün ortak inşası ve oynanmasına ilişkin anlaşmaya uygun olarak imzalandı. Bu buluşmada, bir tarih için olayda geniş bir şekilde bir araya gelmek için bir araya geliyor. Özellikle Çin’de Tianwan NGS ve Xudabao NGS olmak üzere iki sahada VVER-1200 reaktörlü III+ Nesil Rus tasarımı modern güç ünitelerinin inşasını kapsıyor. Bu projedeki hükümetler arası belgeler ve çerçeve sözleşmeler paketi 2018 yılında iki devlet başkanı tarafından imzalandı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK