Sezon güzel geçti, tekneler bakım için kıyıya çekildi

Sezon güzel geçti, tekneler bakım için kıyıya çekildi

9 views
0
PAYLAŞ

Türkiye’nin turizm merkezlerinden Mersin’de tatil sezonunun bitmesiyle birlikte gezi tekneleri için kıyıya çekildi. İyi bir yıl geçiren turizmciler, bu sene yerli tatilcilerin yanı sıra yoğun olarak yabancılara da hizmet etti.

Deniz tatilinin önemli merkezlerinden Mersin’de sezon sona erdi. Sezonun sona ermesiyle birlikte tatil merkezlerindeki hareketlilik biterken, özellikle açık denizinizi tercih edenlerin gözdesi tekneler de kıyıya çekilmeye başladı. Özellikle Kızkalesi, Silifke Taşucu başta olmak üzere birçok noktada tatilcileri gün boyu gezen devasa tekneler Erdemli Balıkçı Barınağı’na geldi. Burada kıyıya çıkarılan teknelerin genel bakımları ile yeni sezon öncesi hazırlıklarına başlandı. Tekne sahipleri, sezon geçmiş yıllara göre iyi geçtiğini belirterek, gelecek yıl sonuçlarının daha yüksek olduğunu kaydetti.

“Bu sene güzel geçti”

Tekne sahiplerinden Sanver Akyürek, “Sezon sürebilir, bu sene güzel geçti. Aktivitelerimiz kalıpları. İnsanlar arasında bir tatil yaptıkları, kullandıkları turlardan. İlgi olarak tabii ki yabancılar da geldi, ama genellikle yine de Türk turizm müşterisi vardı. Bir önceki sezona göre bu sezon daha fazlasını yapabilir.Aktiviteler daha yoğundu, daha yoğun bir istek vardı.Gelecek sene daha iyi olacak inşallah” dedi.

Şu anda tekneleri karaya aldıklarını da anımsatan Akyürek, “Bakımlarını yapan her seneki gibi, çürüyen tahtaları değiştiriyoruz. Kullandığımız ilgili bazı projelerimiz var, onları düzenliyoruz.

Teknelerin bakımlarını yapan Tekne Ustası Ahmet Yıldırım, “Teknemizin bazı yerlerinde çatlaklar vardı, mutfak bölümü genellikle, sudan oluşur.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK