Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Eskiler, çalışmalar hakkında bilgi verdi

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Eskiler, çalışmalar hakkında bilgi verdi

4 views
0
PAYLAŞ

Silifke’de görev yapan yerel gazete sahipleri ve kullanıcıları ile bir araya gelen Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, 2022 yılında yürütme sürecini ayrıntılıca anlattı.

Silifke’de 15, Anamur’da 8, Aydıncık 2, Gülnar 2, Mut’ta ise 6 Cumhuriyet savcısının göreviydi verdiği Başsavcı Eskiler,” Mülhakat Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile gerçekleştirmiş olduğumuz yerde yıl sonu değerlendirme toplantıları ile yürüttüğümüzde adli ve idari çalışmaların yürütülmesinin, Mevcut verilere yönelik önemli kararlardan alınmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına yapılacak adli işlemler düzeyinde istişare edilmiştir.Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı idari olarak merkezde ve mülhakat adliye binaları içinde gerçekleştirdiğimiz incelemeler ve denetimler sonucu sinde hizmet binalarımızın ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı birimlerimizin fiziki kapasitesi, teknik altyapı, donanım, güvenlik, bakım, onarım, ısınma ve temizlik ihtiyaçlarının tespit edilmesi kısa süre içinde gerekli planlamalar yürütülen ve üretilen çözümler hayata geçirilmeye yöneliktir” dedi.

İlçede görev yapan Cumhuriyet savcıları, hakimler ve onlardan faydalanması amacıyla yapılacak olan yeni adliye lojmanları ile ilgili başvuruların dökümleri Eskiler, ihale öncesi son yazışmaların verilerini kaydetti.

Silifke Adalet Sarayında kurulan Adli Tıp Şube Müdürlüğü 1 adli tıp uzmanı, 1 adet otopsi teknikeri ve 1 memur ile 2022 Eylül ayında hizmet vermeyen dikkat çekici Eskiler, Adli Tıp Şube Müdürlüğünde Silifke, Anamur, Aydıncık, Gülnar ve Mut ilçelerindeki adli tıp uzmanlığı ihtiyacı bilirkişi incelemelerinin yanı sıra müşteki, mağdurların ve şüphelilerin gerekli muayeneleri organlar adli raporları düzenlemekte olup yapılan bu işlemler sayesinde soruşturma ve kovuşturma prosedürlerinin hızlandırılması sağlandı.Silifke ilçesinde bulunan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu Kültür Merkezinin bodrum katındaki 2 ve 3 nolu atölyeler olup Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü düzenleme işlemlerinin tamamlanmasını müteakip gerekliliği, tefrişat işlemleri gerçekleştirilerek 2023 yılı Mart ayına kadar ulaşmaya başlanılmıştır” diye.

Uzlaştırma kültürünün yerleşmesi ve uzlaştırma maliyetlerinin bileşenlerini önemli ve verimli müzakerelerin gerçekleştirildiğinin yeni gökyüzü çizen Eskiler,” Silifke Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2022 yılı içinde önceki yıllardan devreden 7 bin 552 adet, gelen 10 bin 094 dahil olmak üzere toplam 17 bin 646 adet soruşturma incelemesi incelenmiş olup 8840 adet Seri Muhakeme Usulü Soruşturma Büromuz tarafından 2022 yılı içinde 845 adet dosya incelenmiş olup bu dosyalardan 168 dosyada Talepname, 178 dosyada Dava Açılmasının Ertelenmesi Kararı, 220 dosyada Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair Karar, 138 iddianame düzenlenerek ödemelerde iş yükünün yürütülmesi ve gidişatına katkı Uzlaştırma Büromuz tarafından 2022 yılında yapılan işlem 2 bin 312 adet dosyanın bin 136 adet uzlaştırma ile sonuçlanmıştır.Mülhakat Anamur Cumhuriyet Başsavcılığımızca önceki yıllarda devreden 3 bin 541, yeni gelen 6 bin 638 olmak üzere toplam 10 bi n 179 adet soruşturma kararı incelenmiş olup 6 bin 188 adet soruşturma kararı sonuçlandırılmıştır. Mülhakat Aydıncık Cumhuriyet Başsavcılığımızca önceki yıllardan devreden 291, yeni gelen bin 2 olmak üzere toplam bin 293 adet soruşturma cezası incelenmiş olup 807 adet soruşturma kararı sonuçlandırılmıştır. Mülhakat Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığımızca önceki yıllarda devreden bin 14, yeni gelen 3 bin 637 olmak üzere toplam 4 bin 651 adet soruşturma cezası incelenmiş olup 3 bin 447 adet soruşturma kararı verilmiştir. Mülhakat Mut Cumhuriyet Başsavcılığımızca önceki yıllardan devreden 2 bin 789, yeni gelen 4 bin 141 olmak üzere toplam 6 bin 930 adet soruşturma davası incelenmiş olup 4 bin 195 adet soruşturma kararı sonuçlandırılmıştır” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK