Tarihi Kozan sokaklarında 103 yıllık kurtuluş coşkusu yaşandı

Tarihi Kozan sokaklarında 103 yıllık kurtuluş coşkusu yaşandı

6 views
0
PAYLAŞ

Ermeni ve Fransız işgalinden kurtarılan Adana’nın Kozan ilçesinin, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, 2 Haziran 1920 tarihinde düşmanlardan kurtarılan Kozan’ın özgürlüğü simgeleyen Hoşkadem Camii önünde görülebilir. Temsili olarak Kozan’ın dört bir yanından gelen milis kuvvetleri, esir mahkumları Hürriyet Kızı’nı kurtararak düşman bayrağını indirip Türk bayrağını çekti. Kozan kalesinde temsili zafer için 7 pare top atışı bileşimi. Mehteran takımı ve milis kuvvetlerini temsilen ilçeye gelen gaziler ayakta alkışlandı. Milli birlik ve bütünlük için dualar yapıldı, zafer sokaklarda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Programda, Hoşkadem Camii imam hatibi Abdurrahman Yılmaz, tüm şehitlerimiz için dua etti. Mehteran ve folklor gösterileri ile devam eden etkinliklerde, 2 Haziran Kurtuluş Bayramı’nın 103. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen sportif sonuçlarade giren sporculara protokol tarafından ödül verildi. Protokol üyeleri, programın ardından şehitliğe yürüyüş gerçekleştirdi. Mehteran öğretmenlerinin ardından protokol görevlileri, bayrak tutarak bayrak şiirini okudu. Garnizon şehitliği ve polis şehitliği ile Kozan mezarlığı ziyarete götürüldü dua okundu.

Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan emperyalist güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir ders verdikleri gün bilinene değinen Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Bugün Kozan’ımızın gururlu günüdür. Bugün Kozan’ımızın kurtuluşudur. ve yıldızın ifadesini bilenlere, derdi vatan olanlara ve derdi Türk milleti olanların bu şanlı zaferini elden çıkarmalarım” dedi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK