Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘çirkin’ oyununun prömiyerini gerçekleştirdi

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘çirkin’ oyununun prömiyerini gerçekleştirdi

7 views
0
PAYLAŞ

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘çirkin’ isimli oyununun prömiyeri ile 2022-2023 sanat sezonunu açtı.

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezon perdelerini kimlik tartışmana ironik ve bir o kadar da seyirlik bir yorum geliştirici ve sezon en merak edilen oyunu olan ‘çirkin’ ile açtı. Prömiyere, Tarsuslu sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Çirkin. Ünlü Alman oyun yazarı Marius von Mayenburg tarafından kaleme alınırken, yönetmenliğini ise Nihat Çapar gerçekleştirdi. Ayşe Lebriz Berkem Sahnesinde sahnelenen oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Seçil Dedeyi, Ozan Karabulut ve Yahya Okat yer aldı.

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği oyun Tarsuslular tarafından ayakta alkışlandı. Oyun pazarlığında Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne davet alınırken. 2023 sonuna kadar sanatseverler ile buluşacak. Oyunun Yönetmeni ve Tarsus Belediyesi Özel Kalem ve Kültür Müdürü Nihat Çapar, “Bu heyecanı eksiğimizle, tüm sanatlarıyla bizle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Ekibimiz bu oyunu çok kısa sürede hazırlandı, temposu çok yüksek ve neredeyse arada boşlukları olmayan bir oyun. Bunu gözleri görmeden izleyen müthiş bir izleyici var karşımızda. Bu oyun nedeniyle Kent Orkestramızdan iki misafir sanatçımız oyunumuzda konuğumuz oldu ve müziklerimizi anlattık. Sizler bu salonu tamamlamakça bu sanat yaşamak zorunda ve sizler bu sanatı destekledikçe yerel olarak bu salona, ​​bu ekiplere yatırım yapmak durumundalar. Sanatın ve sanatçının her daim yanında olan bir Tarsus Belediyesi var” dedi.

Her geçen gün daha da başarıya ulaşarak seyirciyle buluşacaklarını söylediler Çapar, “Sanata destek vermek her belediyenin harcı değil. Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan, bu salonun daha inşa edilmesinden önce 2019 yılında yerel seçimlerden hemen sonra fark etti ve Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezini Kültür Bakanlığından Tarsus Belediyesine ve Tarsus’a kazandırdı. Çok kısa bir zaman sonra inşallah daha büyük bir sahneye sahip olacaktır. 75. Yıl Kültür Merkezinde yeni salonda, yeni sahnede, yeni ismiyle ve yüzüyle, bizim ise daha güzel oyun ve yapımlarla sizlerin huzuruna çıkıyoruz” diye konuştu.

Gösterimden sonra oyuncular ve ekibi tek tek tebrik eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Muhteşem bir oyun, muhteşem bir ekip ve muhteşem bir coşkuyla bugün karşılaştım. Ekibimiz yılan emek verdiler, alın terini döktüler, inanılmaz çalıştılar. Biz 2023 yılında halkımız için Kültür Merkezini açıyoruz. Dünyanın yapamadığı, Avrupa’nın yapamadığı, Türkiye’de hiçbir yerde olmayan İş Sağlığı İş Güvenliği ve Sporcu Sağlığı Yerleşkesi Hastanesini açıyoruz, 3 tane devasa kent meydanını açıyoruz, 7 tane kreş açıyoruz, 0-3 yaş grubu kütüphanesi bebeksi açıyoruz. Biz gençlerin iyi bilgilere ulaşması, eserlerinin bulguları, geçmişin geleceği ve Tarsus’umuz için bize çirkin denebileceklerimiz var. Hiçbirimiz bu yoldan dönmeyeceğiz. Oyunun güzel bir sonla biteceğini düşündüğüm, çok duygulandım tahmini, çok etkilendim. Bu kentte gurur duydukları, nefes aldıkları bir ekip Tarsus Şehir Tiyatrosu ekibidir. Bir festival var Ankara’da düşünebiliyorsunuz ve bu oyun daha hiç oynanmamış ancak oyuna davet ediliyorlar. Bu inanılmaz bir gurur ve hiçbir yerde duyulacak bir şey değil” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK