Tarsus Belediyesinde en düşük işçi maaşı 11 bin 343 lira oldu

Tarsus Belediyesinde en düşük işçi maaşı 11 bin 343 lira oldu

5 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesinde toplu iş sözleşmesi süreci tamamlandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile Tarsus Belediyesinde en düşük işçi maaşı 11 bin 343 TL oldu.

Türkiye’de asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak belirleme üzerine ömürlerine maaşlarına zam yapmak üzere harekete geçmek üzere geçen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası ile toplu sözleşme imzaladı. Sözleşme ile Tarsus Belediyesinde çalışanların en düşük maaşının 11 bin 343 TL olduğu belirtildi.Başkan Bozdoğan, Tarsus’a hizmet için alının teri döken, emek harcayan her zaman yanında olduklarını belirterek, yapılan bu zam ve açıklamaların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Belediyenin ekonomik boyutunda bu maaş dizisini sürdüreceklerini ifade eden Başkan Bozdoğan, “Belediyemizde çalışan arkadaşlarımızla Tarsus’umuza daha iyi hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışanlarımızın alın teri kurumadan vermek için gayret ediyoruz. İmkanlarımız dâhilinde en yüksek maliyetleri vermeye çalıştık. Gözaltılarda yaşananlar, ekonomik ve yüksek nüfuslu herkesin malumudur. Belediye olarak üstümüze düşen sorumluluklardan biri de çalışanlarımıza, mesai saatlerine hak verdiği değer vermek. Mesai çiftleriyle beraber yaşıyor bu kent için birlikte çalışıyor, birlikte üretiyoruz. Bu çalışma 696 sayılı KHK kapsamında çalışan mesai çalışanlarının maaşı, yıl içinde hakları sosyaln toplanıp 12 aya bölünmüşerek ortalamaları, eş yardımı, çocuk yardımı konumu farkı hariç en düşük 11 bin 343 TL olarak giderk. Sosyal haklar, eş yardımı, çocuk yardımı ve pozisyon farkı hariç en düşük ücret 11 bin TL. Hayırlı olmasını tebrik ederim” diye konuştu

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK