Tarsus Şehir Tiyatrosu, ‘Çehov Vodvil’ oyununu İzmir’de sahneledi

Tarsus Şehir Tiyatrosu, ‘Çehov Vodvil’ oyununu İzmir’de sahneledi

8 views
0
PAYLAŞ

Metropolis Tiyatro Festivali’ne katıldı. Çehov Vodvil oyunuyla izleyenleri adeta büyüleyen Tarsus Şehir Tiyatrosu, İzmirli seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

3. Metropolis Tiyatro Festivali kapsamında Tarsus Şehir Tiyatrosu İzmir Torbalı’da sahne aldı. Çehov Vodvil oyunuyla katılan Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, festivalde çiçeklerle karşılandı. Festivalin ilk günü İzmir Torbalı Belediyesi tarafından düzenlenen kortej gezilerine katıldı. Festivalin 2. gününde sahne alan Çehov Vodvil oyunu, İzmirlilerle buluştu. Reji ve dramaturji çalışmaları Nihat Çapar’ın yaptığı oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Ertan Rüstem ve Ozan Karabulut rol aldı. Anton Pavloviç Çehov’un iki oyununda derlenen ‘Çehov Vodvil’ oyunuyla seyircinin karşısına çıkan Tarsus Şehir Tiyatrosu, İzmirli seyircilerinden tam not almadı. Güldürürü ve dinamik yönü ağır basan Çehov Vodvil oyununa usta doygunluk da katkı sağladı.

Tarsus halkının tiyatrosunu sevgisini anlatan Usta Oyuncu Zihni Göktay, “Tarsus Akdeniz’de bir kültür beşiğidir. Tarsus’un tiyatroya olan kontrolü 1964 yılında bu yana takip edildi. Devlet kültür politikası çok iyi yönetilmediği için Tarsus o dönemler ihmal edildi. Tarsus’un seyircisi biz Gittiğimiz andan beri yarım saatte bitiriyordu biletlerimizi.Ben hep çok güzel karşılamam.Haşmet Zeybek Tarsus’un yetiştirdiği bir oyuncuydu ve bize geldi.Tarsus çok gittiği insanlar yetiştirmiştir, seyircisi de görevli.1 gidene gittiğimizde bir gün daha kalın diye çok ısrar ederlerdi.Bunları yaşadıklarım , hakikatler.Tiyatronun konuşulduğu her yer çok kutsaldır.Tarsus iki kutsal keredir bunu yıllar önce kanıtladı.Tarsus’un tiyatroya olan ilgisi hiç azalmadı.Humus çok severim, çok güzellikler içinde Tarsus’ta.Çok iyi tempolu bir oyun, ben bu tempoda oynayamazdım çok başarılıydı.Tarsus halkı tiyatrosunu çok seviyor, arz talep ücreti var.Şehir Tarsus halkı tiyatrosunun yeniden aşık olmasını sağladı” dedi.

Usta Oyuncu Ayşe Nil Şamlıoğlu da ekibini tebrik ederek, “Daha önce Adana’da oyun yönetirken Tarsus’a çok geldi, Tarsus’un yeri ben de çok farklı. Oyun izlerken ayrıca çok heyecanlıydı. Çok güzel bir oyundu, iyi ki geldi, iyi ki seyrettim. Ekibe başarı dilerim” şeklinde konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK