Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları denize bırakıldı

Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları denize bırakıldı

6 views
0
PAYLAŞ

Mersin’de Deniz Kaplumbağaları Kurtarma, Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi’nde tedavileri tamamlanan 2 yeşil deniz kaplumbağası, ‘Dünya Çevre Günü’ olayları çevresinde kaldı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü videosu, Mersin Valiliği, Akdeniz Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğinde Millet Bahçesi sahil etabında etkinlik düzenlendi. Renkli ve dolu dolu geçen etkinlikte caretta markalama, belgesel gösterimi, çevre ve deniz temizliği, atölye çalışmaları, konser ve çocuk gösterileri de organize edildi.

“Çevre, tüm canlılara ait bir ekosistem”

Etkinlikte konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Çevre, hepimize ait olan, hep birlikte içinde bulunduğu yerleşimi ifade ediyor. Çevrenin sürdürülebilir olması yine hep birlikte ortaya koyabileceğimiz hassasiyetle mümkün. Çevreyi, sadece insanoğlu olarak işgal etmiyoruz. Tüm canlılarla birlikte bu dünyada yaşayacak. Sonuç olarak yayılmaya karşı koruma, koruma ağırlığı, yalnızca insanlar değil, tüm canlıların yaşam tarzına saygı duymayı anlamlandırıyor” dedi.

“Dünyamızı, doğamızı ve çevremizi korumak için çalışıyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da etkinlikte yaptığı konuşmada, Mersin ve Akdeniz’de park ve yeşil alan kıtlığına dikkat çekti, Türkiye’nin en güzel ve dört tarafı denizle çevrili millet bahçesini kente kazandırdıklarını ifade etti. Gültak, “Çevre, sadece park, bahçe, yeşil alan değil. Aynı zamanda Adanalıoğlu’nda 25 yıllık çöpü bitirdiğimizde, sahildeki barakaları çektik. Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle o bölgeleri koruma altına aldık, site alanını ilan ettik. sahillerimizdeki caretta caretta deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanlarını da koruma altına alarak, vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek için ayrıca etkinlikler organize ettik” diye konuştu.

Mersin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın ise bu yıl ‘Temiz, deniz temiz dünya’ sloganıyla, toplumun tüm kesimlerini kapsayıcı şekilde etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Mersin Deniz Kaplumbağaları Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi’nde tedavileri tamamlanıp markanın hedeflediği iki kaplumbağa, protokol üyeleri ve depremzede çocukların katılımıyla Mersin Millet Bahçesi sahilinden doğal yaşam alanlarına sahip olanlara bırakıldı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK