Toroslar’da Mayıs ayında kar ve dolu yağdı

Toroslar’da Mayıs ayında kar ve dolu yağdı

2 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerinde Mayıs sonunda kar gösterisi ve yer yer dolu gösterisi etkili oldu. Evdilek Yaylası’nın bulunduğu Toros Dağları’nın etekleri beyaz örtüye bürünürken, Mayıs’ta ortaya çıkan eşsiz manzara drone ile görüntülendi.

Erdemli ilçesi saniye 60 kilometre mesafede bulunan 1700 rakımlı Evdilek Yaylası’nın bulunduğu Toros Dağları’nın etekleri Mayıs sonunda kar yağışı incelemesi beyaz örtüye büründü. Ortaya çıkan seyre doyumsuz manzara dron ile görüntülendi. Yaylanın yerleşim yerine yakın yerlerde de dolu gösterisi etkili oldu.

Son günlerde etkili olan yağmurlar ise yaklaşık 15 gün sonra yöreye gelecek arıcıları mutlu etti. Arıcılardan Celal Çay, “Kış biraz kurak geçmişti, kar yağmamıştı. ‘da bu işi yapanlar için.İnşallah çok güzel bir sezon geçireceğiz.Çünkü bahar oldukça yağışlı geçiyor’ dedi.

Son yağışlarla Haziran kuşağı Torosların kaplanlayacağını ifade eden Çay, “Toroslar’a çok güzel bir gösteri oldu, bazı yerlere yağmur, bazı yerlere kar yağdı. Bu yağmurlar bizim için umut oldu. Özellikle arıcılık yapan arkadaşlar için çok verimli bir sezon verimi bu yıl Bahar yağmurları Toroslar’daki çiçekler suladı.Haziran sonlarında bu bitkilerin nektar salgılayıp arılarımız için bal üretecekler” diye konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK