Toroslar’da şiir ve kompozisyon yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Toroslar’da şiir ve kompozisyon yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

4 views
0
PAYLAŞ

Mersin Eğitim Gençlik ve Kültür Vakfı (MEGEV) ile Mersin Aydın Düşünce Derneği (MADÜM) öncülüğünde, Toroslar Kaymakamlığı, Toroslar Belediyesi ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘Şiir Yazma’ ve ‘Kompozisyon Yarışması’ sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Toroslar ilçesindeki ilkokul ve ortaokul programları arasında yapılan yarışmada geçen girenlere verilen ödüller verildi. yerel yoğun ilgi gösterdiği yarışmanın ödülü, Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı. Vatan ve millet sevgisini satırlara döken Avrupalılar ve gençlerin milli ve manevi duygularla yazdığı şiir ve çevreler büyük alkış aldı.

Törende konuşan MEGEV ve MADÜM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz, yarışmaya katkı sunan Toroslar Kaymakamlığına, Toroslar Belediye Başkanlığına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederek vakfın amacı hakkında bilgiler verdi. ‘Toroslar’daki maliyetleria borcumuz var’ sloganıyla yürütücü yürütücülerini kaydeden Vakıf Başkanı Yılmaz, “Vakfımız; okuyan, düşünen, sorgulayan, cumhuriyete ve manevi değerlere bağlı aydın insanlarla dayanışma yapmak, bayrak üretimi yetiştirmektir. Çocuklarımıza ve gençlerimize burs temin etmek, yurt ve okulu açmaktır. Bu çalışmaları, aynı heyecanla sürdüreceğiz” dedi.

“Çocuklarımızla gururu korumak”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Avrupalıların ve gençlerin bu heyecanlarına ortak olarak, tüm görüşlerini tebrik etti. Başkan Yılmaz; “Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da bu ülkenin gençleri, vatanına, milletine ve bağımsızlığına sahip çıkmaya devam edecek” diye konuştu. Yılmaz, salondaki tüm çocuklar ve gençlere seslenerek, her zaman yanlarında olmaya ve devam edeceklerinin verdiklerini verdi.

“Sevgili öğrenciler ve sevgililer. Bizler, sizlerin çok sarılması. Bizim tatillerimiz ve geleceğimiz için ev sahibi olmak” diyen Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını sizlere armağan etmek için barındırmaktadır. Bu güzel programımızda şiirlerinizle, bölümlerinizle birlikte yer sınırlamaları için. Hepinizi tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyorum.”

Başkan Yılmaz, ileride bu görevlerini ve makamlarının geleceğimizin teminatını gençlere bırakacaklarını belirterek, “Bizler bir gün bu görevlerini size devredeceğiz. Buna en iyi şekilde hazırlayacağınız bir inanç. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu programı güzel hazırlayan MEGEV ve MADÜM Başkanımıza, değerli Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet de “Toroslar’daki çocuklarımız borcumuz var” sloganıyla başarılı icracı MEGEV ve MADÜM Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti. Çenet; “Çocuklarımızın gözleri pırıl pırıl. Sizler, Gazi Musatafa Kemal Atatürk’ün; ‘Arkadaşlar gezmek Toros Dağlarına bakın; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet bizi asla yenemez’ dedi Toros dağlarının aslan yüreklilerinin insan çocuklarısınız. Bununla ne kadar gurur duyarsanız azalırsınız. Bizlere düşen bu uğurda her daim yardımcı vardır. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, belediyemizle, bütün kurumlarımızla, idarecilerimizle ve öğretmenlerimizle size bu fırsattan yararlanmayı sağlamak için bir seferberlik halindeyiz. Ailelerinizi tebrik ediyor, sizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kutlama törenine geçildi. Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Tülücü, MEGEV ve MADÜM Başkanı Mehmet Nihat Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından muhafaza edilen alıcı hediyeleri takdim edilirken, tüm görevlendirmea da başarı belgesi verilir.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK