Torosların balı Katar’a ihraç edildi

Torosların balı Katar’a ihraç edildi

3 views
0
PAYLAŞ

Mersin’in Erdemli’de Toros dağlarında Eğriçayır yaylasında arıcıların ürettiği ballar ihraç ediliyor ve ülke ekonomisine ihracat girdisi olarak katkı sunuyor. 2023 yılında ilk ihracat da Katar’a yapılırken, Mersinli araçları kendilerine yıllık 50 milyon TL’lik hedef koydu.

Dünyanın en iyi balı unvanına sahip olan Mersin Toroslar Eğriçayır yaylasında üretilen ballar ihraç ediliyor. Kontrollü arıcılık sistemi (KONAR) ile üretim yapan arıcılar, ballara artı değer katıyor. 2023 yılı ilk ihracatını yapan arıcı ise dünyanın en iyi balı unvanını ülkeye getiren arıcı Celal Çay oldu. Katar’a bugün yapılan ilk ihracat organları Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile birlikte arıcı Celal Çay uğurladı.

Üreten, üretilene artı değer katan bir anlayışla çalıştıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Ülkemiz adına, Erdemli’miz adına, Türk arıcıları adına hassaten gururlu bir girişimde bulunuyoruz. Toroslarda inşa ettiğimiz ballarımızı, dünya çapında kazandığımız ballarımızı bugün Katar’a yolcu ettik” dedi.

Toroslarda üretilen toplam bakteriler (TA) bal ve arı ürünleri Türk arıcıları olarak ihraç ettiklerinde ve bundan dolayı gurur duyduklarını kaydeden arıcı Celal Çay ise, “Şu anda bugün Katar’a bir konteyner arı ürünü gönderiyoruz. Toplam değeri 2 milyon TL’ye ulaştırdık. Toroslarda ürettiğimiz balların her yıl gelir elde ettiği gün artıyor. Önümüzdeki yıl 50 milyon TL’nin üzerinde bir ihracat hedefimiz var” diye konuştu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK