Vali Elban: “Geleceğimizi kendi ellerimizle karartmamalıyız”

Vali Elban: “Geleceğimizi kendi ellerimizle karartmamalıyız”

11 views
0
PAYLAŞ

Süleyman Elban, “Turizm faaliyetleri, denizcilik faaliyetleri, denizcilik, korsanlık ve sanayi operasyonlarının sonuçlarımızın kirlenmesini önlemek için özverili bir çalışma içinde olmamız gerekiyor” dedi.

Deniz çöpleriyle mücadelede yapılması gerekenlerin değerlendirildiği Deniz Çöpleri İl Eylem Planı toplantısı, Vali Elban’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, kurumlarca yapılan sunumların ardından kısa bir değerlendirme yapan Vali Elban, Adana’nın doğal güzelliklerinin yanında Akdeniz’in kıyı şeritlerinde yer almasından dolayı Güney’in önemli gruplarından birini belirttiğini, bu nedenle denize kıyısı olan Karataş ve Yumurtalık ilçelerinin ön plana çıktığını söyledi.

Denizlerimizde her geçen yıl artan çöplerinin beklentileri, deniz çöplerinin taşınmasının engellenmesi, çöplerin önlenmesi için insanların şuurlanması sistemli ve eşgüdüm içinde yapılmasının önemini vurgulayan Vali Elban, “Bizler bu süreçte ilimizde yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere toplandık. Turizm operasyonlarının, ulaşımın sağlanması, denizcilik, korsanlık ve sanayi operasyonlarının sonuçlarının deniz kirlenmesini engellemek için özverili bir çalışma içinde olmamız gerekiyor” dedi.

Kıyıya veya denize atılmış, bırakılmış ya da çeşitli bölgelere ulaşmış ve denizde kalıcılık teşkilatı yapan katı tüketiciler veya diğer canlıların hasarlarına, zarar görmelerine ve ekonomik kayıplara neden tüketiciydi Vali Elban, “Deniz çöpleriyle etkin bir mücadele yapmak, ekolojik zararlıları korumak adına önemli bir adımdır . Unutulmamalıdır ki doğal kaynaklarımız ve sahip olduğumuz bu doğal çevre, gelecek nesillere bırakmamız gereken bir emanettir. Bu emaneti en iyi şekilde korumak onun ferdin korumasıdır. Sorumluluklarımızın bilincinde olmalı, geleceğimizi kendi ellerimizle karartmamalıyız.” şeklinde konuştu.

Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Karataş Kaymakamı Selami Alper Özkan, Yumurtalık Kaymakamı Doç. Adil Nas, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Halit Ergin, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin ile ilgili kurum kuruluşunun katılma toplantısı, yapılan çeşitli değerlendirmelerin ardından sona erdi. .

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK