Vali Pehlivan: “200 konfeksiyon firmamızda 15 bin kişi istihdam ediliyor”

Vali Pehlivan: “200 konfeksiyon firmamızda 15 bin kişi istihdam ediliyor”

3 views
0
PAYLAŞ

Tekstil bölgesinin dünyada çok önemli bir katma değere sahip olduğunu söylediği Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “İlimizle şu anda kayıtlı 200 civarında yerel konfeksiyon üreten firmamız var. dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Tekstil ve Konfeksiyon Sanayicileri Derneğinin genel istişare toplantısına katıldı. Bir konferans konferansları düzenlenen istişare toplantısında konuşan Vali Pehlivan, tekstilin sadece Türkiye olmadığını, dünyanın geneli için önemli bir sektör olduğunu söyledi.

“Hızla büyüyen bir sektör”

Dünyada bugün tekstil ve konfeksiyon sektörü üretmiş olduğu katma değerin 1,5’e ulaştığını kaydeden Vali Pehlivan, “Her yılın yüzde 6 nispetinde büyüdüğü gözetmenleri, bu hızla devam edenler 2030 yılında 2 katrilyona ulaşılacağı tahmininde bulunuyor. en büyük 250 perakende şirketi tekstil firmalarının sayısı 35 civarıdır. söz konusu oldu. Genel olarak da talepte de bir dalgalanma meydana geldi” ifadesini kullandı.

“15 bin vatandaş istihdam ediliyor”

Ticaret Bakanlığı kayıtlarına göre, Türkiye’deki tekstil ve konfeksiyon sektörünün hasılasının 30-35 milyar dolar civarında olduğunu dile getiren Pehlivan, “Bu rakamların da 2030 yılında 50 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. Ülkeyi kaplayan 40 bin tekstil işletmesi var. 700 binin üzerinde de tekstil Sektörde çalışan var.İlimizle şu anda kayıtlı 200 civarında konfeksiyon üreten şirket var.Olanların bir kısmı serbest bölge, bir kısmı serbest bölge dışında bulunuyor.15 bin vatandaşımız da buralarda çalışan” şeklinde konuşuyor.

“Kümeleşme konusunda problemler var”

Tekstil bölgesinin sıkıntılarından da bahseden Pehlivan, “En temel sıkıntının da ilimizde olduğu kümeleşmede kümelenmesinde yaşananı görüyorum. Her ne kadar serbest bölge belli bir kümeleşmeyi sağlamış isek de oradaki firma sayımız 60 civarındadır. Serbest Bölgede toplam 390’ın üzerinde yarışması var. İstihdam sayımız da 12 bin yerleşim yeri bulunuyor.Bu işletme 60’a yakın tekstil firmalarından oluşuyor.Orada bir ülkede bir kümeleşme mevcut.Fakat İl genişliği sürekli ve kayıtlı olmayan veya dönemsel olarak açılan,kamu kapanan yerler var.Hiçbirileri ebetteki ilgili birimlerimiz takip ediyor.Sizin de hem dernek olarak hem grup olarak da giderleri ile ilgili bakım hizmetlerinin içinde. izden çok daha fazla. İlimizde Organize Sanayi Bölgesi 2-3 adetken şimdi yeni etaplarla beraber sayı 1O’a çıktı. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Ticaret Bakanımız, Lütfi Elvan Bakanımız ve bakanlıkların ilgili birimlerini sağ olsunlar, bu düzenleme gerekli destekleri sağladılar” diye konuştu.

Paylaşım ve istişare zemininin devam etmesi dokularına dikkat çekici Vali Pehlivan, “Bulunduğumuz üretim sahalarında en profesyonelini yapma çabamızı sürdürelim. her zaman açık. İşlerinizde başarı, hayırlı, bereketli kazançlar kutlayarak”diyerek tamamladı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK