Vali Pehlivan: “İnternet hayatın ayrılmaz bir parçası”

Vali Pehlivan: “İnternet hayatın ayrılmaz bir parçası”

3 views
0
PAYLAŞ

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) Başkan Vahap Şehitoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, görevine yeni atanan Hamza Pehlivan’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Vali Pehlivan, internetin küresel bir dünyada olduğu yerde, günümüzde herkesin ulaşabileceği bir yerde bulunabildiğini hatırlatıyor. Bunun da haberini hızlandırdığını kaydeden Pahlivan, pratik anlamdaki gazeteciliğin ve eğitimin, sektördeki değişimin internet gazeteciliğine dönüşün asıl olanın bu görünümü o platforma yansıttığını söylediğini söyledi. Pehlivan, “Çağın yeni bebeklerde bir zamanda teknoloji de onunla birlikte hızla gelişiyor. Ben şuna, her taş kendi yerindedir. Televizyon da gazete de bu çok önemli” dedi.

“İnternet gazeteciliğiydi”

MEİGDER Başkanı Şehitoğlu ise internetten zevk almak klasik gazetecilik anlayışının yattığını internetle haberlerin daha geniş ve geniş kitlelere çokça ulaşmış aktararak, şöyle devam etti: “Gelişen teknoloji ile birlikte bu internet gazeteciliği de düşünüldü. Biz bu anlayışla derneğimizi kurduk. Ama görüşün ki, Basın’nda internet gazeteciliğine ilişkin yaşamlar var. Sonunda tartışmasını verdik en sonunda internet gazetecilerinin yıllarının ve resmi ilanlarını içeren yasa meclise geldi. Bundan dolayı çok memnunuz. Ancak bu eşyalarında bizim gibi tüm gazetecileri kaygılandırdı. Gösterilen tepkiler doğrultusunda basın görüşmeleri ertelendi. Bu yasa biz için ne kadar önem arz etse de önceliğimizin özgürlüğüdür. Bizler zaten gazetecilik etik kuralına uygun. Yalan haber zaten hiç arkadaşımızın mizacı değil.”

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK