Vali Pehlivan, işçilerle birlikte hasat yaptı

Vali Pehlivan, işçilerle birlikte hasat yaptı

4 views
0
PAYLAŞ

Mersin’de üretimsiz tarımla üretilen çilek hasadını toprak işçiliğiyle birlikte yapan Vali Ali Hamza Pehlivan, “Ülke ölçeğinde yaklaşık 650 bin ton çilek üretimi yapılıyor.

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve ailesinin koruyucusu Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Kurtuluş mahallesinde örtüsü altında topraksız üretimi yoğun çilekte hasat yapıldı. Hasada Vali Ali Hamza Pehlivan’da katıldı. İşçilerle birlikte çilek toplayan Vali Pehlivan, Türkiye’de üretilen 650 bin ton çileğin, 260 bin tonunun Mersin’de üretildiğine dikkat çekti.

Yoğurdu bilgisi ile Silifke ilçesi yılın 12 ayı coğrafi tescilli çilek hasadının yaşlanması, Vali Ali Hamza Pehlivan gazetecilere vereceği, “Çilek üretimi özellikle son yıllarda giderek artan rekoltesi artıyor.

“Şubat sonunda hasat gerçekleştiriyoruz”

Mersin’in Çukurova bölgesi içinde yer alıyor ve Çukurova’nın çok bereketli topraklara sahip olduğuna dikkat çeken Vali Pehlivan, “Bu topraklarda 100’e yakın ürün yetişiyor. Yoğun bir şekilde ulaşım sağlanması var. Çilek ilimizde özellikle Silifke ilçemizde olmak üzere Anamur ve diğer ilçelerimizde yetişiyor ama ağırlık olarak ilimizde yüzde 50’den fazla Silifke’de yapılıyor. Bu üretim 12 ay boyunca devam ediyor. Ova içindeki açık alanlarda, örtü altında seralarda ve bin metre rakımda yaylalarda da çilek üretimi var. Ova ailelerinin yaşadığı aileler dikilirken örtü altında Eylül, yaylalarda da yine aynı aylarda dikilip devamında hasat başlıyor. Şu anda şubatta yaşıyoruz ve hasat gerçekleştiriyoruz. Bu hasat yaz aylarına kadar devam edecek. Dolayısı ile ovadan yaylaya kadar tam yıl esaslı dikim üretim ve hasat operasyonları sürdürülüyor” diye konuştu.

“Mersin’de 260 bin ton çilek üretiliyor”

Ülke ölçeğinde yaklaşık 650 bin ton çilek üretiminin altınen Pehlivan, “Bu üretimle ev dünyasında 5. sırada. İlimiz de ülke üretiminin yüzde 40’ını sağlıyor. İlimizde de toplam üretim 260 bin tona ulaşıyor. Çilek tüketimi en çok tercih edilenlerden biri. A, B, ve C vitaminlerini içerir.Ayrıca sağlık açısından önemli bir meyve.Doğrudan kullandıkları gibi, makarna, reçel marmelat ve dondurma gibi ürünlerde de kullanılan bir meyve çeşidi.Çilek ilimizde çok profesyonel bir şekilde üretiliyor.Bu gün de topraksız tarımla üretilen çilekler hasat ediyoruz.Bütün çiftçilerimize tüm yıl devam edecek olan hayırlı ve bereketli bir tatili kutlayarak kutlamayı başardı.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK