Vali Pehlivan: “Yatırımcılarımıza devletimizin sağladığı destekler bundan sonra da devam edecektir”

Vali Pehlivan: “Yatırımcılarımıza devletimizin sağladığı destekler bundan sonra da devam edecektir”

6 views
0
PAYLAŞ

Mersin Ticaret Borsası Meclis Toplantısı, Vali Ali Hamza Pehlivan’ın katılımlarıyla yaşananlar. Toplantıya Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şerafettin Memiş, Meclis Başkan Yardımcısı Selami Derviş ile meclis üyeleri katıldı.

Vali Pehlivan, konuşmasında, önemli olan potansiyele sahip olan, hedefle ilgililer kat eden Mersin’in, daha da geliştirmesi için bütün kesimleriyle, tüm sektörleriyle isşare, işbirliği ve müşterek hedefle hedefin vurgusu ve müşterek hedefle düşünüldüğünde. Vali Pehlivan, Mersin’in her alanında daha da yükselebileceğine inandığını ifade eder, “Muhtelif olabilirde istişarenin, fikir ve önerilerin çok önemli bir yeri var. Gönül birliği, elbirliği ve iş birliği içinde geçmek elimizdeki süreyi tamamlamak için yola koyulmak. İlimizde yatırım yapan, üretime, istihdama, yardım sağlayan veya bu şekilde yardımcı olacaklardır. Sanayimize, projelerimize devletimiz, bakanlıklarımızın girişimciliğinden sonra da devam edecek” dedi.

Başkan Özdemir ve eden üyelerinden ilgilerinden dolayı teşekkür Vali Pehlivan, kolaylıklar ve kolaylıklar diledi.

Meclis Şerafettin Memiş’in de bir çalışma toplantısında, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de Mersin Ticaret Borsası hakkında bilgiler verdi, Vali Pehlivan’a Mersin’e ilk bakışta bütün genel bakış açısından, tarım bu bağlamda, ticaret, sanayi, ihracat Nasıl bir işletme olarak gösteriş yapacağınızı göstermekten ilgiden dolayı iletti.

113 ticaret borsası içerisinde işlem hacmi olarak her ilk 10 borsadan teslim Mersin Ticaret Borsası, 2020 yılında 10 milyar liranın üzerinde yıl işlem gerçekleştirdi. 2020 göre, ürünün hacminin yüzde 26’sı bakliyat ürünleri, yüzde 25’i narenciye ürünleri, yüzde 23’ü ise hububat ürünleri ve mamulleri oldu.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK