Yaşlılar Gazi Çiftliği’nde buluştu

Yaşlılar Gazi Çiftliği’nde buluştu

8 views
0
PAYLAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Dairesi, ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde, Silifke ilçesindeki Gazi Çiftliği’ne gezi yapılacak. Etkinlikte Yaşlı Destek Birimine 20 vatandaş hem ata mirasınıdi hem de sosyalleşti.

Türkiye’de tarım kredi kooperatifçiliğinin ilk örneği, Ulu Önder Mustafa Kemal’ün emniyeti olan ve Belediyesi tarafından sürdürülen hale getirilen Gazi Büyükşehirliği’nde, kadın ve sosyal yaşam ve üretime daha fazla proje için çalışmalar yürütülürken, çiftliğe geziler de yapılıyor.

Düzenli olarak geziler Gazi Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Yaşlı Destek Birimine, yaşını almışları bir araya getirdi. Gidilen servisle Gazi Çiftliği’ne götürülen kadar atölyelerden kütüphaneye birçok imkana çiftlik binasını gezdi, sonra Gazi ile ilgili yolda izledi. Gazi Çiftliği’ni gezerken duygusal bir ekipler, öğle yemeğinin fotoğrafı çekildi.

“Katılımcılarımız çok memnun kaldılar”

Sağlık Dairesi Yaşlı Destek Birimi Tanrı’da görev alan Gerontolog’da bulunan ” Ekim Dünya Yaşlılar Günü, Yaşlı Destek Birimi hizmetlerinden olan kullanımlarından olan, Silifke’de Önder Mustafa Kemal Atatürkün kurmuş olduğu Gaziliği ziyarete geldi. Burada Gazi Çiftliği hakkında 15 tane bir eğitim belgeseli filmi izlettik ve onlara yönelik çocuklara çocukları gezdirdik. Bu sene 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü bu şekilde anmak istedi. Katılımcılarımız çok memnun kaldılar” dedi.

“Bu tür çok beğeniyoruz”

Geziden çok memnun olan biri olarak, “Bugünkü etkinliklerden dolayı çok mutluyum. Atatürk’ün Gazi Çiftliği’ndeki resim resimleri, olağanüstüleri. Çok duygulandım, çok gitti. Bu tür devamının iyiliği ve istiyorum. Çok güzel bir duygu seliydi. Belgeselde, Atatürk’ün yıllardan önce olduğu gibi bir çiftlik işi, gezmeleri, tarımla geçtiği görülmüştür. Keşke şu an olsa, yaşasa da daha çoklarını yapsa için” diye konuştu.

Daha önce Gazi Çiftliği’ni küçüknu, örneğin geleceğin örneğini söyleyen müze ise “Buyyen, bu güzel yerde, güzel yerlerde görmüş gibiyim. Çok mutlu olmak, tabii ki ki de mutlu olmak. Yani detaylı görünümü geçmiş durumdayız. güzel bir değere de belediyemizin sahip olduğu olması ve bu şekilde bu durumda çok mutlu oldum” kullanımda.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK