Yüreğir Belediyesi Hanım Sabuncu kreşi açıldı

Yüreğir Belediyesi Hanım Sabuncu kreşi açıldı

12 views
0
PAYLAŞ

Adana’nın ilçesindekir ilçesinde Fatih Mehmet Kocaispir’in muayenesi ve hayırsever Sabuncu hizmetiyle ile açıldı.

620 metrekare kapalı, 128 metrekare iç avluya sahip, 80 kişi kapasiteli, biri 20 kişilik 4 dersten oluşan modern kreşin açılış salonune, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in yanı sıra Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Adana Milletvekilleri Abdullah Doğru, Tamer Dağlı , İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, hayırsever iş insanı Nuri Sabuncu, Nevzat Sabuncu, Ahmet Nuri Sabuncu, Mehmet Nuri Sabuncu ve mahalle sakinleri katıldı.

“Göreve buradade hiç kreş yoktu”

“Yüreğir, dezavantajlı bir ilçemiz. burada hiç kreş yoktu. Biz ilk kreşi Atakent Mahallesi’nde açtık. Daha fazla PTT Evleri Mahallesi’nde bir kreş yapmaya karar verdikten sonra, kendimiz yapmalıyızda bunudik, bir hayırsever yaşımız için uygun olur diye düşünüyor. Aklımıza Sabuncu ailesi geldi. Sağ olsunlar Sabuncu ailemiz bu işi üstlendiler. Hem şehir hem de personelimiz ile Adana’da bu karşılaştırmalı rekabeti bir kreşimize kazandırmak. Sabuncu ailemize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Kocaispir’in kreş yapma teklifini teklifini tanıtımda hiç tereddüt etmediklerini dile getiren iş insanı Nuri Sab “Bu fikri Fatih Başkan bize yardımda, Ahmet Nevzat amcam da babamda tereddüt etmeden başlamamız için, ilk fırsatta da gelmeyi düşünüyorum. Allah’a çok çok kısa sürede nasip oldu. Adana’mıza, Yüreğir’imize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“Kreşimiz Avrupai’de ve mimari özellikler ile çok güzel bir proje olmuş”

Konuşmasında eğitimin konusuna inanma Vali Dr. Süleyman Elban, “Eğitim işi. Genel olarak uygun okulların tasarımında, gelecek dönemdeki eğitimler, kişilikleri, gelecek yerdeki eğitimler, gelecek yerdeki eğitimler. Bu ileridir ki artık okul öncesi eğitimler de eğitim kursuna alınmak durumunda kalındı. Kreşimiz Avrupa güzel ve mimari özellikler ile çok proje olmuş. Aynı zamanda kullanıcı dostu, bir tesiste olabilecek oyun oynayabilecekleri ve her türlü türlü da karşılayabilecekleri, bir sıkıntıdan eğitim alacakları olabilecek. Emeği geçenleri kutluyorlar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların sırasındaki dualar eşliğinde Hanım Sabb’la konuşuldu. Açılışın ardından kreşi protokolleri ve davetliler çocuklarla ilgilendi.

PAYLAŞ

BİR CEVAP BIRAK